Despre

În vara lui 2017 nu știam mare lucru despre via ferrata. Auziserăm că există astfel de trasee în Italia și că ar fi apărut și pe la noi câteva. Patru prieteni, dornici să încercăm și noi, am ajuns la Mădăraș, unde am închiriat două seturi de via ferrata și am urcat, pe rând, pe traseul Pericolul Caprelor. Ne-a plăcut și a doua zi eram la Lacu Roșu, pe traseul Wild Ferenc. Săptămâna următoare aveam kit-urile proprii de via ferrata. Au urmat trasee în Slovenia, Austria, Italia, Croația, Slovacia, Elvetia.

Cum nu am găsit ușor informații despre traseele din țară, am hotărât să le trecem pe toate la un loc, pe un site – acest site – împreună cu informații despre parcurgerea lor în siguranță, informații pe care le-am căutat și noi la început. Paginile Ghid Introductiv și Echipament sunt rezultatul acestor căutări.

Sperăm ca informațiile adunate să fie utile și altor doritori de via ferrata, astfel încât să poată alege și parcurge în siguranță trasee din țară și nu numai.

Chiar dacă din 2017 încoace pașii celor patru prieteni i-au purtat în direcții diferite, pe unii pe verticală sau legați în coardă prin vreun cotlon înghețat în iarnă, pe alții către țări calde cu ape azurii, ei se mai întâlnesc din când în când să împartă sunetul carabinierelor pe cablul câte unui traseu de via ferrata. Ceea ce vă dorim și dumneavoastră :).

Cățărări plăcute!